How to save a life

Jag väljer att inte förlora
Hur svårt det än må vara ibland försöker jag fokusera på möjligheterna istället för problemen. Jag kan vara en välidgt negativ och cynisk person, många säger till mig att fokusera på det positiva och det försöker jag göra. Inget ont som inte har något gott med sig.
 
Det negativa:
- Ett jobb jag är trött på
- Lever med ångest
 
Det positiva:
- Jag har ett jobb
- Jag känner åtmindstonde, jag är ingen sten eller än värre död!
  Jag är känsligare än många andra, på både gott och ont.
 
Åtgärd:
- Börjar plugga till hösten, till något jag verkligen vill jobba med!
- Arbeta aktivt med detta dagligen, det blir vad du gör det till.
 
Fokus och livsinnehåll
Var är jag på väg?
Mot min dröm om att starta eget företag och vara min egen chef.
Vad tror jag på?
Mig själv, min styrka och min envishet att lyckas! Jag tror att jag kan om jag vill, jag vill för att jag kan! Alla kan göra något, men ingen kan göra allt.
Varför finns jag till?
Jag vill tro att jag kom till denna värd med ett syfte, att göra en förändring! Jag vill tro att allt jag gått igenom under mina 29 år har en mening, kan jag hjälpa om så bara en person med vad jag gått igenom är inget av det förgäves.
 
Personligt ansvar för mina beslut
Jag bär ansvaret för mig själv och mina handlingar, jag får själv stå till svars för mina beslut både bra och dåliga.
Ingen annan kan ta beslut åt mig, bara döda fiskar simmar med strömmen.
Vill jag ha en förädnring är det upp till mig att göra denna, ingen annan kommer göra det åt mig eller att livet kommer servera mig det på ett silverfat. Jag måste själv ta mig dit jag vill vara!
 
Vara sann mot mig själv och andra
Vad jag gör och vem jag är speglar det jag gör. Jag måste vara sann mot mig själv för att kunna utforska mitt eget inre, när jag betygsätter mig själv, mina handlingar och ser till att jag alltid följer mina principer och värderingar.
 
Passion och engagemang
Jag kan prata i timmar om saker som intresserar mig, för det är en del av mig och mitt liv! Jag kan prata i hundra år om mitt stora intresse för träning, hälsa, kost och livsstil- För det är det de är för mig, en LIVSSTIL!
Med hjälp av dicsiplin kommer jag förverkliga mina drömmar! Jag har inte råd att ge upp, jag har inte kommit så här långt för att lägga mig ner och ge upp!
 
Hjärta, själ och mening
Vad är syftet med mitt arbete? Hjälpa andra till ett bra och vädiigt liv.
Syftet med mitt liv?
Jag vill tro att syftet med mitt liv är att hjälpa andra människor med hjälp av olika verktyg, ett verktyg är min egen livshistoria, vad jag har tvingast gå igenom i mitt liv.
Jag måste ge näring åt mitt inre jag, vem jag är och vad jag vill i mitt liv både privat och i arbetslivet. Jag arbetar varje dag med vem jag är och hur jag ska kunna bli en bättre människa.
 
Växa och utvecklas
Jag vill hela tiden lära mig mer, lära mig mer om allt! Jag vill aldrig avstanna och leva ett förutsägbart liv, jag vill hela tiden utvecklas, bli bättre i det jag gör och växa som person. Jag reflekterar nästan dagligen över mig själv, vem jag är, mina mål och vilka vägar jag väljer att ta för att komma dit.
 
Mobilisera och ge kraft
Jag försöker motivera och hjälpa andra att hjälpa sig själv, hjälp till självhjälp. Jag vill ge människor runt omkring mig styrka och kraft att förverkliga sig själv och sina drömmar, jag vill att alla ska få känna hur underbart det är att känna att man klarar allt bara man har viljan!

Eat according to your goals

Något som varit minst sagt ett gissel för mig de senaste veckorna är kosten, aptiten är inte vad den borde när det är varmt och jag vill inte gärna äta varm mat. Har funderat mycket fram och tillbaka på vad jag kan tänkas äta nu under sommaren, kvällarna är lättare för då kan jag tänka mig att äta varm mat men inte mitt på dagen. Sen lär jag flänga rundor en hel del under semestern och då vill jag gärna ha mat som inte måste värmas utan kan ätas precis som den är.
 
Så har klurat lite på ett kostupplägg nu inför sommaren och resultatet ser ut som följer:
 
 
Macrona kommer ändras under tidens gång i takt med att vikten minskar. Jag kommer inte lägga till det jag förbränner via träningen utan väljer istället att ha en fri dag i veckan där jag inte är fullt lika strikt, allt noga uttänkt för att nå mina mål!
 

 

 

Get fit or die trying!

Det finns lika många träningsupplägg som det finns tränande människor, själv föredrar jag ett 5-split med cardio en dag i veckan. Tänkte här dela med mig av hur jag tänkt lägga upp min träning för det kommande månaderna. Mitt schema är planerat efter min kropp, mina mål, mina förutsättningar och vad jag behöver jobba lite extra med.
 
Mån: Rygg och mage
Tis: Utsida/insida ben, vader och biceps
Ons: Cardio
Tors: Biceps och triceps
Fre: Bröst och axlar
Lör: Bak/utsida ben, vader och triceps
 
Mitt övningsupplägg tänkte jag mig rätt strikt så här, kan hända att jag någon vecka slänger om lite och kör någon annan/extra övning bara för att få lite variation. Tanken är mycket basövningar, just för att dessa är det absolut bästa för att bygga och bygga är ju det jag vill!
 
 
Upplägget har jag till viss del fått hjälp med av coach, som vi säger "Med vår gemensama kunskap är vi ett winning team!" Vi kompleterar varandra med våra olika kunskapsområden och vårt gemensamma intresse för träningen, dagarna har fått godkänt och övningarna har jag satt ihop efter vad som passar mig.
 
          
 
 
 
 

Happy birthday to me

Igår blev jag ett år äldre, nu är jag inte längre 28 år utan hela 29 år! Känns inget speciellt men på något sätt känns det som jag passerat en osynlig gräns, som att jag med denna övergången blivit mer säker på mig och oss.
 
Gårdagen spenderades med det absolut bästa sätt tillsammans med T och benslakt på gymet och jag fick världens finaste present av världens finaste man! Han hade uppmärksammat att jag länge önskat mig Better Bodies Duffel Bag som jag bloggade om här, vilken man! Hans bror ska visst ha tyckt det var lite "oromantiskt" med en gymbag, men vadå vem blir inte överlycklig för en gymbag från Better Bodies, som jag dessutom önskat mig jätte länge?! Ja, då känner man inte mig! Denna vackra rosa skapelse kommer användas flitigt både till gymet, skolan och när jag hälsar på älskade T <3
 
Sitter här med dagens andra kopp kaffe, väntar på att mobil och handsfree ska ladda så jag kan bege mig ut på en lång walk lite senare. En walk för att fylla tomrummert inom mig, ett tomrum som endast kan fyllas med en promenad i naturen med musiken i öronen. Lyssnar på musik och försöker röra benen så gott det går med min begynande träningsvärk, det var ju honom jag skulle slakta inte mig själv hehe Min gudas vilken nytändning det blev för mig igår! Känner mig redo att återgå till träningen trots trötthet och en kropp som strejkar med jämna mellanrum, jag känner mig åter peppad för livet och idag känner jag mig till och med pigg! Dock är jag medveten om att jag måste hushålla med min energi, ska iaf göra mitt bästa!

20140609

Finns det något mysigare än att få vakna bredvid Han med stort H, inte för mig iaf! Men gud vad jag inte ville gå upp imorse! Saker och ting har verkligen börjat falla på plats och en del saker börjar äntligen gå in genom mitt tröga pannben hehe Om mindre än 5 dagar fyller jag 29 år, har inte bestämt mig för om jag ska fira min födelsedag lite längre fram i sommar för de kommande helgerna är fullbokade med festligheter redan.
 
Klyddat med CSN men äntligen fått skickat in min ansökan om studiemedel och ska lämna min ansökan om tjänsledighet imorgon och prata med chefen, hoppas jag får göra så som jag tror hade blivit absolut smidigast med jobbet för jag vill gärna jobba lite vid sidan av mina studier. Bokat och betalt första biljetten till skolan i september, det börjar närma sig nu och om några veckor går jag på några veckors härlig semester! Sedan kommer det gå snabbt till jag börjar skolan, jag kan knappt fatta det! Dags att hämta upp tvätten och sedan krypa till sängs, lång dag imorgon som jag tänkte inleda med ett pass på gymet.